Warmtepompen: energie uit bodem en lucht

Lucht en aardwarmte zijn het nieuwe aardgas. En dat is heel goed nieuws, want de voordelen voor het milieu en voor uw energierekening zijn enorm. Verder veroorzaakt het productieproces geen aardbevingen en raken de bronnen nooit op. Maar hoe bereiken deze vormen van energie uw woning of bedrijfspand? En wat kan Muller Installatieburo op dit vlak voor u doen?

Warmtepompen: de verwarmingsketels van de toekomst

De sleutelrol in deze duurzame energievoorziening is weggelegd voor de warmtepomp. De ontwikkeling hiervan is de laatste jaren voortvarend en degelijk aangepakt. Het benutten van lucht en aardwarmte is hierdoor geen geitenwollen luchtfietserij meer, maar een buitengewoon efficiënte manier om ons energiegebruik te verduurzamen.

Gecertificeerd warmtepompexpert in Noord-Holland

Muller durft zich volmondig expert te noemen op het gebied van warmtepompen. En met reden, want we zijn als een van de eerste installateurs in de regio volledig gecertificeerd voor aanleg en onderhoud hiervan. We kennen de materie dus van haver tot gort, en daarmee kunt u rekenen op doordacht advies, een vlekkeloze uitvoering en betrouwbare service achteraf.

Drie energiesystemen

Voor kleinere woningen en individuele appartementen is de lucht-water warmtepomp een aantrekkelijke optie. Dit is een relatief eenvoudig en betaalbaar warmtepompsysteem dat de buitenlucht als bron gebruikt. Het buitendeel van de warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt via leidingen getransporteerd naar een in huis opgestelde hydromodule. De warmtepomp benut dus de buitenlucht om verwarmingswater voor bijvoorbeeld vloerverwarming te maken. Een nadeel hiervan is wel dat het rendement varieert met de wisselende buitentemperaturen.

Bodemgebonden systemen worden toegepast in wat grotere installaties zoals vrijstaande huizen, appartementencomplexen en kantoren , of daar waar op duurzame wijze gekoeld moet worden. De twee varianten hier zijn met gesloten bron(nen) of met een open bron. Deze systemen zijn gebaseerd op het feit dat de aardbodem aardlagen bevat met een relatief constante temperatuur. Door hierin een of meerdere warmtewisselaar(s) aan te brengen (gesloten bron), of door het oppompen van grondwater uit deze aardlagen (open bron), wordt een hoeveelheid energie aan de bodem onttrokken.

Een warmtepomp zet deze energie om naar een hogere en bruikbare temperatuur om een gebouw te verwarmen. Het afgekoelde water wordt weer teruggepompt, waarmee de cirkel rond is. In de zomermaanden kan het systeem worden omgedraaid: koud bodemwater wordt dan gebruikt om ruimtes te koelen.

Lucht- en bodemenergie, ook voor uw project!

Scholen, kantoorpanden, woningen, zorginstellingen: overal kan het energieverbruik worden gereduceerd door de aanleg van een warmtepompsysteem. En hoe kunnen we u dat beter uitleggen dan in een persoonlijk gesprek? Maak daarom vandaag nog een afspraak met Installatieburo Muller.