Duurzame bodemenergie heeft de toekomst

Bodemenergie is het nieuwe aardgas. En dat is goed nieuws, want eigenlijk heeft de winning hiervan vooral voordelen: het is klimaatneutraal, goedkoop, veroorzaakt geen aardbevingen en raakt nooit op. Maar hoe bereikt bodemenergie uw woning of bedrijfspand? En wat kan Muller Installatieburo op dit vlak voor u doen?

Bodemwarmte benutten

Simpel uitgelegd: bodemenergie is gebaseerd op het feit dat de aardbodem bestaat uit koude en warme lagen met grondwater. Een pompsysteem brengt dit warme of koude water, afhankelijk van het seizoen, naar de oppervlakte. Als het nodig is, stookt een duurzaam aangestuurde warmtepomp het grondwater extra op. De hierdoor opgewekte warmte kan worden benut voor de verwarming van nagenoeg elke binnenruimte. Het afgekoelde water wordt weer teruggepompt, waarmee de cirkel rond is. In de zomermaanden kan het systeem worden omgedraaid: koud bodemwater wordt dan gebruikt om ruimtes te koelen via airco-units.

Warmtepompen: de verwarmingsketels van de toekomst

De sleutelrol in deze duurzame energievoorziening is weggelegd voor de warmtepomp. De ontwikkeling hiervan is de laatste jaren voortvarend en degelijk aangepakt. Het benutten van bodemenergie is hierdoor geen geitenwollen luchtfietserij meer, maar een buitengewoon efficiënte manier om ons energiegebruik te verduurzamen.

Gecertificeerd warmtepompexpert in Noord-Holland

Muller durft zich volmondig expert te noemen op het gebied van warmtepompen. En met reden, want we zijn als een van de weinige installateurs in de regio volledig gecertificeerd voor aanleg en onderhoud hiervan. We kennen de materie dus van haver tot gort, en daarmee kunt u rekenen op doordacht advies, een vlekkeloze uitvoering en betrouwbare service achteraf.

Bodemenergie, ook voor uw project!

Scholen, kantoorpanden, woningen, zorginstellingen: allemaal kunnen ze hun energieverbruik reduceren door de aanleg van een warmtepomp. En hoe kunnen we u dat beter uitleggen dan in een persoonlijk gesprek? Maak daarom vandaag nog een afspraak met Muller Installatieburo.