Airconditioning op het werk en thuis

Airconditioning is eigenlijk geen luxeproduct meer. Ook in Nederland ontdekken we dat. Een auto zonder airco is al bijna onvoorstelbaar. Het vergroot het rijplezier en onze alertheid in het verkeer. Datzelfde positieve effect heeft een koele omgeving op ons werk, ons huis en onze vrije tijd.

Koel binnenklimaat, betere prestaties

Ons klimaat wordt extremer. We moeten dus rekenen op een toenemend aantal tropische dagen en nachten, van voorjaar tot nazomer. Hoe fijn is het dan om een koele werkplek te hebben, een frisse slaapkamer, een aangenaam klaslokaal. En dat levert meer op dan comfort. Want wie het te warm heeft, presteert minder, maakt meer fouten en loopt daardoor ook kans om ongelukken te veroorzaken. Slecht nieuws voor werkgevers, zzp-ers, schoolleiders en managers in de zorg.

De misverstanden over airconditioning

Misschien denkt u: airconditioning, dat betekent de hele dag lopen bibberen, spuuglelijke units aan de muur, herrie aan mijn hoofd en een tikkende energiemeter. Vergeet deze clichés, want de ontwikkeling op dit gebied heeft niet stilgestaan. Met als resultaat:

  • koeling per ruimte instelbaar
  • geen tochtstromen
  • onopvallende vormgeving
  • fluisterstille apparatuur
  • energiezuinige systemen

Koelen én verwarmen

U verwacht het waarschijnlijk niet, maar tegenwoordig kan een airco uw woning met maximaal rendement koelen of verwarmen. De werking van het koelingssysteem wordt dan letterlijk omgedraaid. Als warmtepomp onttrekt deze dan warmte aan de buitenlucht en geeft dit binnen af. Geloof het of niet, maar dit kan zelfs in hartje winter. Daarmee is het een zeer efficiënte en energiezuinige manier van (bij)verwarmen.

Mullers maatwerk

Het berekenen van de juiste apparatuur luistert nauw. Standaard bestaat niet en dat vraagt om een expert als Muller. Wij leggen aircosystemen aan in kantoorpanden, scholen, woningen, zorginstellingen, winkels en horecalocaties.